-
۰۲ دی ۹۸ ، ۲۲:۴۰ ۰ نظر
✅پرسش :
🦋منظور از #تفکر یک ساعته بهتر از #هفتاد_سال_عبادت برتر است چیست؟ چه نوع تفکری؟ برای چه کسانی؟
🌺پاسخ:
🦋 تفکری که در احادیث اسلامی برای آن فضیلت بسیار وارد شده تفکری است که در مسیر تکامل معنوی انسانی باشد .🌸تفکری که انسان درباره مسائل مادی بدون هیچ گونه ارتباطی با مسائل معنوی داشته باشد از آن خاصیت برخوردار نیست. مثلاً انسان بیندیشد که هدف از آفرینش وی چیست و این که خلقت او بیهوده نمیباشد و ارزش او به چیست؟ این تفکر که انسان را به #هدف_خلقت، که #رشد_آدمی و در بستر عبادت خدا است ، متوجه میسازد و عبادت ارزشمند انسان در طول عمر میتواند معلول چنین تفکری باشد.
☘️در قرآن به زیباترین شکل جریان فکری مطلوب اشاره شده است:«همانا در آفرینش آسمانها و زمین و اختلاف شب و روز، نشانههایی برای خردمندان است، آنان که خدا را (در همه احوال) ایستاده، نشسته، و بر پهلو آرمیده یاد میکنند. همچنین در آفرینش زمین و آسمان اندیشه میکنند( که) خدایا ! تو اینها را بیهوده نیافریدی....»(1)
پس #تفکر_حقیقی به #ارتباط و #عبودیت_واقعی_خداوند منتهی میشود. اما #عبادت بدون #تفکر آن اهمیت را نخواهد داشت.🦋خدا به انسان نیروی #فکر و #تعقل داد که ابتدا خود را بشناسد تا بعد از آن در احوال هستی تدبّر و تفکر کند، زیرا حاصل چنین تفکری، انسان ساز است و راه عبودیت و بندگی را به بهترین شکل می نمایاند. آن چه در آیات و روایات در باب برتری #تفکر به چشم می خورد، تفکری است که از ظلمت به نور رهنمون کند! تفکری که انسان را از حالت ایستایی بازستاند و به #حرکت و پویایی درآورد.
🦋خداوند فرموده است:
" آیا پیش خود فکر نمی کنند که خدا آسمان ها و زمین و هر چه در بین آن ها است ، همه را جز به حق (و برای حکمت و مصلحت) و به وقت معیّن نیافریده است؟"(2)✨تفکر در #خلقت_آسمان و زمین و نظم دقیق در آفرینش ، انسان را به عظمت خداوند و جایگاه خود در مجموعه عالم هستی آشنا می کند. معرفت و شناخت، به تمام کارها و اعمال انسان معنی و جهت می دهد.عباداتی که بدون تفکر و معرفت باشد، ارزش چندانی ندارد و انسان را آن گونه که شایسته است، به #کمال نمی رساند.
☘️امام علی (ع) در وصیت خود به امام حسن (ع) فرمود:
"هیچ عبادتی همانند اندیشیدن در آفرینش خدا نیست".(3)اندیشیدن در خلقت و آفرینش خدا انسان را به شگفتی وامی دارد. پیامد چنین اعجابی ، فرو آوردن سر تسلیم و اعتراف به حقارت و بندگی است! در نتیجه ارکان #عبودیت تقویت شده، عابد به معبود می پیوندد .انسان باید تفکر بالنده داشته باشد تا ثمره اش تکامل باشد . امام صادق (ع) فرمود:"برترین عبادت، #استمرار و #مداومت اندیشه درباره خدا و قدرت او است".🦋(4)امیرمؤمنان (ع) فرمود: "عبادت مردم پاک نهاد و با اخلاص ، اندیشیدن در ملکوت آسمان ها و زمین است".(5) انسان با #اندیشیدن در #ملکوت آسمان ها و زمین ، جایگاه خویش را به دست می آورد که چه اندازه حقیر و ناتوان است. چنین اعترافی سازنده خواهد بود وارکان توحیدی آدمی را قوی و بنیادین خواهد کرد و چه مطلوبی بهتر از این از بنده نسبت به خدا؟!
🦋بنابراین این #نوع_تفکر شامل هر کسی می شود🦋پینوشتها:
1 . آل عمران(3) آیه 191-190
2. روم(30) آیه 8.
3 . بحارالانوار، ج68، ص 324.
4 . اصول کافی، ج3، ص 95.
5 . جامع احادیث الشیعه، ج14، ص 310.
❄️〰️❄️〰️❄️〰️❄️〰️❄️〰️❄️〰️❄️〰️❄️
۱۲۹ اندیشه 🗨
درباره من
![اندیشه](http://bayanbox.ir/view/299225058949542901/1931412723211714758194251211331143722515773.jpg)
فقر، چیزی را نداشتن است
ولی آن چیز
پول نیست
طلا و غذا نیست
فقر، گرسنگی نیست
فقر همان گرد و خاکی است که بر کتابهای فروش نرفته کتابفروشی مینشیند
فقر، شب را بی غذا سرکردن نیست
فقر، روز را بی اندیشه به سر بردن است.
آخرين عناوين
پربازديدترين ها
محبوب ترين ها
آرشيو
- فروردين ۱۴۰۲ (۱)
- مهر ۱۴۰۰ (۱)
- مرداد ۱۴۰۰ (۱)
- ارديبهشت ۱۴۰۰ (۲)
- اسفند ۱۳۹۹ (۲)
- دی ۱۳۹۹ (۹)
- آذر ۱۳۹۹ (۶)
- آبان ۱۳۹۹ (۸)
- مهر ۱۳۹۹ (۵)
- شهریور ۱۳۹۹ (۱۲)
- مرداد ۱۳۹۹ (۱)
- تیر ۱۳۹۹ (۲)
- فروردين ۱۳۹۹ (۷)
- بهمن ۱۳۹۸ (۳)
- دی ۱۳۹۸ (۹)
- آذر ۱۳۹۸ (۱۱)